Er du vores nye praktikant ?

Constructa er et rådgivende ingeniør og arkitektfirma. Vi sidder derfor både ingeniører, arkitekter, konstruktører og tekniske designere sammen og har muligheden for at udnytte hinandens fagligheder i hverdagen. Vi har en stor variation af opgaver i hele landet, og vi anses for at være gode til at bruge sunde konstruktioner med holdbare budgetter; være løsningsorienteret ud fra bygherres krav og ønsker. Mestre praktisk arkitektur og rådgivning samt arbejde ud fra grundigt bearbejdede beslutninger.

Vi stræber efter at udfordre vores praktikanter i tilgang til arkitektur og den faglige kunnen. Vi vil gerne udvikle os hele tiden, hvor vores praktikanter er en vigtig del af den udvikling. Vores mål er at lære en masse af vores praktikanter ligesom de kan lære en masse af os. Kunne du tænke dig at være en del af hverdagens byggerier og afdække behov og løsninger - er du velkommen til at sende en ansøgning til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det siger en praktikant:

Jeg har været i praktik hos Constructa fra d. 1. maj til d. 1. november 2019 i forbindelse med min uddannelse som vej- og anlægsingeniør.

Constructa er en virksomhed, der ligger stor vægt på medarbejdernes trivsel i hverdagen, hvilket også kom til udtryk allerede på min første arbejdsdag, hvor jeg blev taget varmt imod af hele huset. Det gode sammenhold mellem afdelingerne kom hurtigt til udtryk, og jeg har følt mig hjemme hos Constructa siden dag ét.

Som praktikant indenfor vej og anlæg har jeg været en del af anlægsteamet, hvor jeg har arbejdet med de andre ingeniører i teamet. Min faggruppe har været særligt gode til at give mig en større indsigt og forståelse for ingeniørarbejdet generelt - og har altid stået klar med en hjælpende hånd. Samarbejdet og tonen i min egen faggruppe - såvel som faggrupperne imellem, bidrager til den gode stemning, som præger hverdagen hos Constructa. Én af kerneværdierne i Constructa er at løfte i flok, hvilket bl.a. betyder, at man aldrig sidder alene med en problemstilling.

Jeg har siden min første uge i praktikforløbet fået mulighed for at prøve kræfter med egne projekter, såvel som løse opgaver og have indflydelse på større projekter. Igennem praktikken fik jeg tilknyttet en praktikansvarlig på kontoret, som havde stor fokus på min læringskurve og hvordan jeg kunne forbedre mig. Mit udbytte af praktikken har altid været en høj prioritet - også i travle perioder, hvilket har betydet meget for mig som praktikant.

I virksomheden Constructa ligger der stolthed i at kvalitetssikre alt materiale, inden det bliver sendt ud af huset. Dette har givet mig en selvindsigt i, hvor fejlene opstår, så de kan udbedres i tide. Dette har givet mig et klart billede af, hvordan det færdige materiale skal se ud, når det når til kunden. Det betyder også, at der altid har været faglig hjælp at hente - uanset fasen på projektet. Igennem forløbet har der været gode muligheder for at sparre med kollegaerne og som praktikant er jeg blevet behandlet på lige fod med de andre medarbejdere.

I løbet af praktikforløbet har jeg haft en bred vifte af opgaver, der spænder over teoretisk såvel som praktisk viden - herunder udarbejdelse af tegningsmateriale, udbudsmateriale og deltagelse i flere byggemøder samt tilsyn på byggepladser. Der har altid været en erfaren ingeniør til rådighed, hvis det var nødvendigt og ellers har Constructa haft stort fokus på at udvikle mig igennem praktikken. Sidst i min praktikperiode har jeg selv haft mulighed for at styre byggemøder, føre tilsyn og koordinere arbejder med ledningsejere og forsyninger.

Constructa har for mig, været ensbetydende med rig mulighed for faglig såvel som personlig udvikling - og jeg kunne ikke være mere tilfreds med mit praktikophold, kollegaerne og udbyttet heraf.

Nicklas Hisselholm Johansen d. 1. nov. 2019