Villa Mikkelsen - en Bauhaus fortolkning

Villaen tager udgangspunkt i et funktionalistisk moderne formsprog, samt de bindingerne og muligheder grunden giver. Med udgangspunkt i grundens højeste punkt er villaen placeret på en base, der mod havesiden transformeres til en bred trappe der formidler overgangen til haven og videre ud til den omkringliggende bevoksning. Mod adgangsiden fremtræder huset lukket med undtagelse af hovedindgangen der manifæstere sig med beplantning på en mindre ankomstplads.

Gennem glaspartiet ved fordøren får man en fornemmelse af hvad huset åbner sig op mod. Inde i villaen bliver man gradvist præsenteret for udsigten og rumdisponeringen. Der centrer sig om køkken og spisefunktion. Mod gaden er placeret sekundære rum for at lukke af for indblik og orientere villaen mod havesiden. Rummene er disponeret således der er en forældreafdeling og en børneafdeling, der visuelt er forbundet gemmen store glaspartier. Mellem stue og køkken er placeret et bygningselement der indeholder, pejs der er synlig fra både køkken og stue, samt køleskab, ovn og skabe mod køkkensiden. Elementer er gennemskåret så der er visuel forbindelse mellem køkken og stue. Sammen med garagen tegner elemente sig også i facadeudtrykket.

Villaen tænkes opført i en hvid tegl med hvid fuge. Gulve er trægulve i opholdsrum, betongulve i køkken, spiseområde, gang, samt sekundære rum. I bad er der tænkt klinker på gulv og fliser på væg, vinduer og glaspartier er træ/alu. Element mellem køkken og stue er insitu støbt. Garage er beklædt med træ både mod havesiden og gaden.
Villaen er på 240 m² plus garage og redskabsrum.

FAKTA

 
Rådgivning Totalrådgivning ingeniør og arkitekt
Kunde Privat
Anlægssum Ikke oplyst
Omfang 302 m² 
Område Vejle Kommune
Årstal 2020
Sagsnr. 18.055

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S