Denne opgave blev vundet i konkurrence efter forudgående prækvalifikation.På sognegårdens torv er der udført store stålkonstruktioner, der som træer rejser sig mod himlen og bærer det store rytterlys, der leder en masse dagslys ned i husets centrale rum. I salene er der udført limtræskonstruktioner med trækbånd, der udspænder husets form, men som i salene er forøget grundet behovet for mere bredde i rummet. Ønsket om et bredt, søjlefrit møbleringsareal i salene har bevirket at spærene er udført med et indadgående knæk, således at husets form understreges og at samlingssalene får den fornødne plads til mødeaktivitet og undervisning. Over de store glaspartier mod syd er udført et stort tagudhæng som modvirker overophedning i sommerhalvåret.

Ventilationen er udført med to anlæg, da en stor del af huset har behov for et konstant luftskifte og den sidste del har et meget varieret behov for luftskifte. Denne opdeling giver bygherren en bedre driftsøkonomi, da hvert anlæg er dimensioneret til at kunne præcis det, der er behov for.

FAKTA

Rådgivning Ingeniørrådgivning ifm. projektering og opføring
Bygherre Menighedsrådet ved Vester Nebel og Bryndum Kirke
Økonomi 9.9 mio DDK
Areal 520 m2
Område Bryndum, Esbjerg Kommune
Status Afsluttet 2018
Sagsnr. 16.151