Bæredygtigheds-certificering

Vil du have dit byggeprojekt svanemærket?


Svanemærket er det officielle miljømærke i hele Norden, hvor mere end 8.000 byggerier har det populære miljømærke. Det overordnede mål er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. På den måde gavner svanemærket både mennesker, miljø og jordens ressourcer.

Svanemærkets licens kan gives til unikke huse, rækkehuse, lejlighedsejendomme, skoler eller daginstitutioner.

Vi vurderer design, økonomi og om projektet lever op til kravene i miljømærkekriterierne. Vi hjælper med at screene projektet, udarbejde ansøgningen om licens og al den nødvendige dokumentation, der sikrer licensen og intentionerne.

Svanemærket sikrer, at byggeriet lever op til strenge krav om:

  • lavt energiforbrug, dvs. en lav klimabelastning i hele husets levetid samt en lav energiregning for køberen af huset.
  • godt indeklima, dvs. krav til bl.a. ventilation, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi. 
  • miljø- og sundhedsskadelige stoffer i byggematerialer, dvs. alt fra maling og fugemasser til isolering, dampspærrer og gulve. 
  • brugen af træ. Svanemærkets trækrav sikrer, at træ i byggeriets konstruktion kommer fra bæredygtigt forvaltede skove og er lovligt fældet. 
  • høj byggeteknisk kvalitet. Såvel byggeproces som færdigt byggeri kontrolleres af en uvildig tredjepart (Nordisk Miljømærkning) for at sikre, at proces, materialer og byggeri lever op til skrappe miljø- og kvalitetskrav. 
  • genbrug og genanvendelse af bygningsdele. Der skal udarbejdes en logbog, der giver et klart overblik over, hvilke materialer og kemiske produkter, der indgår i byggeriet og deres aktuelle placering. Overblikket er med til at gøre genbrugs- og genanvendelsesmulighederne af bygningsdele bedre og fremme byggeriets cirkulære økonomi. 

Kontakt os:

Svend    
Jens Tejsner      

 

 

 

 

 

 

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S