Ny friskole - Åskolen i Hørning

Constructa er bygherres totalrådgiver for en ny friskole – Friskolen Åskolen i Hørning !

Skolen placeres på kanten mellem by og land, hvor ådalen favner Aarhus Å. Placeringen, som den bløde bue i landskabet, er centralt i det livgivende grønne område i byen, Hørning Bypark.
Bygningen tager naturligvis sit udgangspunkt i landskabet og underlægger sig områdets kvaliteter, så udsigten over ådalen fra de bagvedliggende områder bevares.

Bygningen består af to dele. Det buede tag - som forbindelsen på langs af bygningen - og bokse, der udforsker områderne gennem facaden. Boksene, som indeholder undervisningslokaler, er vinklede og skaber rum i forskellige skalaer og karakterer mellem lokalerne. Undervisningsrum ved facaderne og det centrale fællesareal, hvor det store fællesskab mødes. Rum, mellemrum og lokaler med identitet skaber muligheder for varierende typer af fællesskab og aktivitet i lokalområdet - også udenfor skoletiden!

For Constructa er det en kerneopgave at sikre sundhed og trivsel i skoler og institutioner. Og at vi så kan arbejde sammen med en så engagerede friskole skaber jo begejstring.....

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S