Friluftsbad som forsamlingshus

Visionen bagved renoveringen af Låsby friluftsbad er at skabe et nyt og mere åbent friluftsbad der favner flere aktiviteter. Et friluftsbad der er en naturlig del og forlængelse af den nyanlagte Søpark.

Låsby Svømmebad ligger helt centralt i Låsby ved den nyligt anlagte Låsby Søpark. Søparken er et klimasikringsprojekt, med et rekreativt fokus og et rekreativt mødested for hele byen.
Låsby Svømmebad bliver en del af parken og et mødested året rundt, der rummer mere end blot et svømmebad, og er tilgængelig for alle.

Friluftsbadet omdannes til et knudepunkt og ramme for en lang række af aktiviteter så som mødested, yoga, film, gymnastik, spilleaftner, private arrangementer, og meget andet. Samspillet mellem rummene og deres beliggenhed nyfortolker begrebet ”forsamlingshus”. Denne nyfortolkning tilfører Svømmebadet en revitalisering og fornyelse. Aktiviteterne er med til at aktivere svømmebadet året rundt.

Svømmebadet tilføres endvidere et nyt varmtvandsbassin placeret mod vest, drejet i forhold til svømmebassinet. Herved skabes der forskellige opholdszoner på arealerne omkring bassinet. Bassinet tilfører nye muligheder med babysvømning, vandgymnastik og genoptræning. Bassinet udvider sæsonen og indgår som en del af vinterbadningen.

FAKTA

 
Rådgivning Totalrådgivning ingeniør og arkitekt
Kunde Låsby Svømmebad
Anlægssum 7 mio DKK
Omfang 572 m²
Område Skanderborg Kommune
Årstal 2021
Sagsnr. 19.224

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S