Gauerslund Idræts- og Ungdomscenter

Vores vinderforslag fokuserer på at skabe forbindelse mellem de eksisterende bygninger og to nye haller samt et attraktivt fitness- og loungeområde og forbedrede omklædningsfaciliteter. Tilsammen danner det nye, samlende center rammerne om et åbent, indbydende og aktivt miljø for byens brugere.

Der er lagt stor vægt på social og miljømæssig bæredygtighed ved at indtænke flere brugere på tværs af alder, interesser og behov og i form af materialevalg og fokus på energieffektivitet.

En bygning, der skal kunne bruges af mange

Projektet er en nytolkning af medborgerhuset, hvor der er gjort plads til kulturel, sportslig og kreativ udfoldelse for mange brugere.

Centret kan bruges til aktiviteter for børn i alle aldre med dets placering ved siden af børnehave og skole, mens lokale foreninger og andre lokale kræfter, ungdomsklubben og plejehjemmet også kan bruge faciliteterne til møder, fester, udstillinger, foredrag, fællessang m.m.

Bygningen kan let tilpasses brugernes forskellige behov ved for eksempel at fjerne foldevægge mellem opdelte aktivitetsrum (bl.a. fitness- og spinningrum) og ved at bruge den store skydevæg mellem de to haller til at transformere rummet til ét stort lokale, hvor det er muligt at samle rigtig mange mennesker.

Høj energieffektivitet og mindre materialespild

Ved at bygge i faste modulmål har vi i Gauerslundhallerne skabt bedre tilpasning og fleksibilitet, så vi minimerer materialespild, og projektet let kan tilpasses ændrede behov i fremtiden og transformeres med nye funktioner.

Der er bl.a. isoleret med parocplader, der består af en kerne af stenuld og en yderside af hårdføre stålplader, fordi materialet er yderst holdbart og helt tæt, så det isolerer bedst muligt og reducerer energiforbruget.

Det grønne vartegn i byen

Indgangen er markeret af et iøjenfaldende grønt farvespil, mens resten af byggeriets facade er designet i gråtonede farver for at skabe en arkitektonisk kontrast.

På hallernes 10 meter høje facade bliver den grå tone gradvist lysere og lysere, så den lyseste tone er i toppen og på den måde går mere i ét med himlen. Dermed fremstår bygningen markant i sit udtryk som en samlende vartegn for byens borgere og besøgende, men samtidig er den gjort let og tilpasset omgivelserne på en måde, så den ikke virker bastant.

Her får Gauerslund by et nyt fælles samlingssted, som tilfører værdi til lokalsamfundet ved at sætte byen på det lokale landkort, tiltrække nye beboere og skabe et mangfoldigt og aktivt liv på tværs af generationer, baggrunde og interesser.

FAKTA

 
Rådgivning Totalrådgivning (ingeniør og arkitekt)
Kunde Vejle Kommune
Anlægssum 29 mio. DKK
Omfang 3.500 m²
Område Vejle Kommune
Årstal 2021
Sagsnr. 20.108

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S