Klubhus Hover IF ved Vejle

Constructa vandt konkurrencen - udbudt af Vejle Kommune - til at tegne og være rådgivere på et nyt klubhus for Hover IF. Et unikt hus, der i form og udtryk danner en perfekt sammenhæng til naturen, omgivelser og boldbaner. Inde i huset er der muligheder for fælleskab i fælleslokaler, som kan inddeles i flere sektioner efter behov. Hovedidéen med det nye klubhus er at skabe en åben, lys og funktionel bygning med størst mulig udsyn til fodboldbanerne; et sted, der understøtter spillernes holdånd og samvær med hinanden.

Klubhuset er udført med store vinduespartier og karakteristiske udvendige skærmvægge i lærketræ, som indrammer og retter brugerens blik mod træningsbanerne. Den arkitektonisk unikke bygning tilføje flere gode muligheder for ophold i læ, når man befinder sig på den overdækkede terrasse foran opholdsrummet. Samtidig er der 360-graders udsyn over anlægget fra tagterrassen, hvorfra de lokale fans kan hylde sine spillere. 

Der er tilstræbt en størst mulig brug af vedligeholdelsesfrie materialer. Bygningen er præget af skandinavisk lærketræ på facaden, som er et særligt bæredygtigt og modstandsdygtigt materiale med sine egenskaber til bl.a. at lagre CO2. Lærketræ kræver ikke yderligere behandling og vil patinere naturligt og smukt.

FAKTA

 
Rådgivning Totalrådgivning ingeniør og arkitekt
Kunde Hover IF, Vejle Kommune
Anlægssum 6 mio. DDK
Omfang 400 m2
Område Vejle Kommune
Årstal 2016
Sagsnr. 15.115

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S