Nyt domicil til Grimme Skandinavien

Projektet for Grimme Skandinavien skaber rammerne om et domicil med en stærk funktionel sammenhæng og etablerer samtidig et nyt ankomstområde, der samler eksisterende bygninger med nye.


En markant rød bygning med skæve vinkler
Det er den røde bygning, der rummer administration, salg og lagerstyring, som er projektets centrale midtpunkt. I bygningen er der en gennemgående trappe, som skaber sammenhæng på tværs af etager. Taget er forsynet med ovenlys, så solens lys kan strømme ned gennem alle plan og skabe naturlig ventilation. På hver etage er kontorerne forsynet med glasvægge, så der bliver visuel kontakt på tværs af rum.

Der er tale om en markant bygning, der er karakteriseret ved Grimme Skandinaviens røde signaturfarve. Bygningen er drejet i forhold til de øvrige bygninger for at give et større vinduesareal og skabe kontrast med skæve vinkler. Den samlede nybygning er opdelt i fire volumener, som alle er beklædt med en klimaskærm i metal.

De nye bygninger er placeret foran de eksisterende bygninger, der er uensartede i deres udtryk, for at give domicilet et samlet og tidssvarende udtryk. Teknikken deles op, så der er to anlæg. Den ene betjener administrationen og den andet værksted, klargøring og vask. Begge anlæg placeres centralt i forhold til områderne, som de skal betjene, så lange føringsveje undgås.

 

FAKTA

 
Rådgivning Totalrådgivning (ingeniør og arkitekt) og bygherrerådgiver
Kunde Grimme Skandinavien A/S
Anlægssum Ikke oplyst
Omfang 5.500 m²
Område Rødkærsbro
Årstal 2021
Sagsnr. 21.096

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S