Tilst Møbelhus

Planløsningen, bygningernes disponering og placering på grunden er bevaret i det nye forslag. Der er arbejdet videre med det oprindelige forslags hovedide. To større glasbygninger, med to mindre massive bygninger der skære sig ind i glasfacaderne.

De massive små bygninger står i kontrast til de åbne glasfacader, med deres lukkede udtryk. Ideen med det nye forslag er at understrege og tydeliggøre Arne Hansens hovedide. Glasfacaderne har fået en afsluttet form ved at afrunde hjørner og en højde op over de mindre bygninger. De mindre bygninger har fået en kegleform og opføres i en kolumba teglsten.

Vinduerne er lange og smalle som teglstenen. To arkitektoniske greb der understreger at det er seperatet bygninger der skære sig ind igennem glasfacaderne.På taget er der tilført en cafe med udgang til en tagterrasse, og ovenlys placeret over trapperne. Planløsningerne er tilført to store centrale skupturelle trapper og tre mindre. Trapperne er med til at give lys, luft og opdele salgsarealet i zoner.

Mellem de to bygninger er der etableret en gangbro, som giver bygningerne større flexibilitet.
I kommuneplanen er der begrænsning på antal etager, derfor er parterreegaen holdt delvist under jorden på alle facader, og hovedadgangen til stueplan sker via trapper og en rampe.

FAKTA

 
Rådgivning Skitseforslag
Kunde Privat bygherre
Skitseforslag Ikke oplyst
Omfang 4.100 m²
Område Aarhus kommune
Årstal 2020
Sagsnr. 19.233

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S