Micro Living i Aarhus

Constructa er bygherrerådgiver på et projekt med urbane mikroboliger ved en gammel industrigrund i Tilst (Aarhus). Projektet er blot ét af mange byggefelter i blomsterkoncernen GASAs gamle erhvervskvarter, der transformeres til et levende boligområde med indkøb, erhverv og i alt ca. 600 boliger i forskellige størrelser, hvor både studerende, ældre og familier kan bo tæt på Aarhus C.

Vi har været bygherrens sparringspartner i udformningen af 119 boliger på 20-25 m2, der er tiltænkt studerende og young professionals. Boligerne har et lavt klimaaftryk og er udviklet med afsæt i det bæredygtige ’Micro Living’-koncept. Her er boligarealet udnyttet ned til allermindste detalje med praktisk og funktionsdygtigt inventar, hvor der er skåret helt ind til benet for at undlade overflødig plads.

Alle lejligheder har eget køkken, højt til loftet, hems og badeværelse med vaske-/tørremaskine. Gode fællesarealer er vægtet særlig højt i projektet på grund af boligernes størrelse og målgruppens alderstrin. Boligområdet tilbyder derfor attraktive faciliteter med bl.a. filmrum, hvor naboer kan holde filmaften sammen, fællesrum til spisning med anretterkøkken, grøn fællesgård, ugentlig fællestræning udendørs med Micro Living-beboernes egen personlige træner og rullende cykelservice. De unikke boliger er altså bæredygtige og moderne boliger, der er til at betale, og hvor beboere kan indgå i tætte fællesskaber på områdets mange fleksible fællesarealer.

Mikroboligerne er et af svarene på en øget efterspørgsel på at bo i Aarhus. Byen oplever en større befolkningstilvækst end landsgennemsnittet – specielt inden for de lejlighedsstørrelser, der er udbudt i projektet. 

FAKTA

 
Rådgivning Bygherrerådgivning
Kunde Difko
Anlægssum Ikke oplyst
Omfang 2445 m²
Område Aarhus Kommune
Årstal 2021
   

Silkeborg

Kastaniehøjvej 4
8600 Silkeborg
Tlf. 8681 7060
CVR 40168478

Roskilde

Københavnsvej 81
4000 Roskilde
Tlf. 7070 7888
CVR 40168931

©2022 Designet med af Constructa A/S